gencazeri.yetkin-forum.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Genç Azeri'lerin buluşma noktası!..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bahçıvan Güveci

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ByRock
Webmaster
Webmaster
ByRock


Erkek Mesaj Sayısı : 105
Yaş : 29
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 27/07/08

Bahçıvan Güveci Empty
MesajKonu: Bahçıvan Güveci   Bahçıvan Güveci EmptyÇarş. Tem. 30, 2008 5:02 pm

MALZEMELER

2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı
Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
Ardından enine ikiye kesin.
Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Yıkayıp, suyunu süzün.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
Güveç tenceresine eti alın.
Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
Çok kısık ateşte pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gencazeri.yetkinforum.com
 
Bahçıvan Güveci
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
gencazeri.yetkin-forum.com :: Genel Bölüm :: Yemek-
Buraya geçin: